Ann Cathrin Lübbe

Norsk dressurrytter ● Ridd for landslaget i para-dressur siden 1997 ● 9 olympiske medaljer ● Topptrener 1 på Olympiatoppen og Norges Idrettshøgskole

 

 

Ann Cathrin Lübbe er en norsk dressurrytter og trener. Hun startet sin rytterkarriere som 6-åring, og da hun var 11 fikk hun konstantert barneleddgikt. Ann Cathrin har vært på landslaget i para-dressur i 20 år, og har innehar ni olympiske medaljer. Bli bedre kjent med Ann Cathrin og hennes nåværende dressurhest, Salento!

Fortell oss litt om hesten din! Hva liker du best ved Salento? Hvordan er hans personlighet, og hva er hans styrker?
Salento V er en vallak født i 2005 etter Sandro King. Jeg er så heldig å få disponere han med mål og ri Paralympics i Tokyo i 2020. Salento er en fantastisk snill hest med et hjerte av gull. Han er superpositiv og elsker oppmerksomhet. Han er ærlig og prøver å gjøre sitt beste. Av og til er han litt bedagelig, og må vekkes litt opp, men det synes jeg bare er sjarmerende.

Hva er målene deres fremover?
Første mål er CPEDI stevne i Kristiansand, der vi sammen kan se hvordan vi fungerer sammen. For å sette nye mål fremover. I år er Nordisk i juli og EM i august som er de store mål. Men også bruke 2017 til å bli kjent med hverandre.

Hvordan er dine fôringsrutiner? Hva slags grovfôr fôrer du med, og hvordan bruker du Haygain hjemme og på stevner?
Salento får tørt høy 3 ganger om dagen. Jeg bruker Haygain og klargjør og steamer morgenhøyet på kvelden, og middags og kveldshøy på morgen.

Hvordan er dine erfaringer med bruk av Haygain hittil?
Etter at jeg har tatt Haygain i bruk, har Salento fått en enorm apetitt på høy, noe han ikke hadde tidligere. Jeg tar i bruk HG One på stevne i Kristiansand for første gang.

Kjenner du flere som bruker Haygain?
Vi bruker Haygain på to av hestene som har støvallergi, og problemer i luftveiene. De er kvitt sine problemer med bruk av HG. Så at Haygain fungerer er de to hestene et godt bevis på!

Hva er ditt beste minne fra din karriere?
Mitt største og beste minne i min karriere er mange å velge i. Men faktisk så er det under et internasjonalt stevne i Mannheim med Zanko. Der alt bare stemte, og vi oppnådde 84% i vår freestyle. Sefølgelig har mine opplevelser med Zanko i Paralympics 2004 med 2 individuelle Gull, PL i Hong Kong med 2 indv sølv, og ikke minst 2016 Paralympics med Donatello med 1 Gull og en Sølv vært fantastiske opplevelser.

Salento er en fantastisk snill hest med et hjerte av gull. Han er superpositiv og elsker oppmerksomhet!
— Ann Cathrin om Salento.
MWB_6571 copy.jpg3.jpg
MWB_5707 copy.jpg3.jpg
MWB_6571 copy.jpg3.jpg
MWB_5715 copy.jpg
MWB_5664 copy.jpg2.jpg

Meritter

Kilde: Wikipedia