Frakt


Frakt i Norge

Produktprisene i vår nettbutikk er inkludert merverdiavgift, men inkluderer ikke fraktkostnader. 

Alle bestillinger som gjøres i nettbutikken leveres innen 2-5 virkedager etter bestilling. Vi forbeholder oss retten til forsinkelser i sesonger og ved kampanjer. Ved bestilling av produkter hvor det skal utføres brodering, vil det ta 1 - 3 dager ekstra å behandle bestillingen.
Varene sendes med Posten.

Husk at Posten Norge ikke lenger leverer på lørdager.
 
 
International Shipping
 
Vi sender til hele Europa og har i dag kunder både i Sverige, Danmark, Sveits og England. Ta kontakt for fraktkostnader.

We ship to all European countries and already have customers in Sweden, Denmark, Switzerland and United Kingdom. Please contact us for correct shipping price to your country.

 

Retur

Kundene våre kan returnere varer fra den datoen ordren gjøres og inntil 65 dager etter mottak av de bestilte varene. Dersom det har gått 65 dager siden kjøpet, kan vi dessverre ikke tilby deg refusjon eller bytte av varen.

For å kunne sende en vare i retur må denne være ubrukt og i samme stand som da du mottok den. Den må fortsatt være pakket i originalemballasje.

Broderte produkter kan ikke byttes eller returneres. Man kan heller ikke bytte gratis- eller bonusprodukter.

Vi forbeholder oss retten til å akseptere eller avvise refusjoner hvor produktet ikke er i salgbar tilstand. Vi vil forbeholde oss retten til å trekke et gebyr på 50 kroner for ødelagt eller skitten produktemballasje.

Man kan gjøre et gratis bytte, men da kun for å erstatte et produkt med en annen størrelse eller farge. Man kan ikke bytte til et helt annet produkt. Om vi ikke skulle ha størrelsen kunden ønsker på lager, vil vi ta kontakt med kunden og foreslå den samme størrelsen i en annen farge.

Vi kan sende produktet som byttes gratis en gang per bestilling. Ved bytte for andre gang belaster vi normale fraktkostnader. Tid det tar å håndtere en retur eller bytte tar omtrent en uke fra vi har mottatt varen. 

Ved retur må returskjemaet som fulgte med pakken fylles ut. Produktet må pakkes ordentlig inn i en eske eller en refusjonskonvolutt. Produktets emballasje må være i returpakken i sin opprinnelige tilstand.

Kunden betaler selv returens fraktkostnad. Varene og returskjema sendes til følgende adresse:

Nordic Horse Equipment,

Asgerdsvei 43,

1459 Fjellstrand

Refusjon blir utbetalt når vi har mottatt varen på vårt lager. I noen tilfeller må vi ha informasjon om bankkontodetaljer (IBAN / SWIFT) for å utbetale refusjon. Fraktkostnader refunderes til kunden om denne kansellerte bestillingen i sin helhet.

Om pakken som returneres forsvinner eller blir borte på vei til oss, kan vi bare refundere verdien av produktene om kunden har sporingskode for returpakken. Da forbeholder vi oss retten til å søke med posten for å finne ut hvor pakken kan være. Dette kan i enkelte tilfeller ta opptil en måned.

Hvis et brodert produkt returneres til oss fordi det ikke har blitt hentet av kunden, vil vi prøve å få tak i kunden via e-post, telefon og post for å gjøre et nytt leveringsforsøk. Kunden har rett til å få varen levert en gang til uten noen ekstra kostnader. Om vi ikke får tak i kunden innen 14 dager, vil vi belaste kunden for kostnaden av produktet pluss et ekstragebyr, Vi vil deretter ødelegge produktet. Hvis et brodert produkt returneres til oss for andre gang, belaster vi kunden for kostnaden på produktet, pluss returkostnader for begge forsendelsene. Vi vil deretter ødelegge produktet.

Angreretten gjelder ved kjøp hos oss. Fra dagen dere mottar varene kan de returneres innen 14 dager.


Skade  
 
Ved skade på varen må vi kontaktes umiddelbart via kontaktskjema på internett, mail eller telefon.

Husk at angrerettsskjema må fylles ut og legges ved returen. Returkostnadene må dekkes av kunden.

Bytte og returer

Du har 60 dagers åpent kjøp/angrefrist når du handler på www.nordichorseequipment.com, messer, demo eller stands. På salgsvarer gjelder 14 dagers åpent kjøp/angrefrist. Dersom det har gått 60 dager siden kjøpet, kan vi dessverre ikke tilby deg refusjon eller bytte av varen. For at varen skal kunne returneres, må den være ubrukt og i samme stand som da du mottok den. Den må også være i originalemballasjen. Vi forbeholder seg retten til å akseptere eller avvise refusjoner hvor produktet ikke er i salgbar tilstand.

Produkter som er bestilt med broderi kan ikke byttes eller returneres.

Gratis bytte gjøres kun for å erstatte produktet med en annen størrelse eller farge. Man kan ikke bytte produktet til et helt annet produkt.

Vi sender produktet som byttes gratis en gang per bestilling. Ved flere bytter per bestilling vil vi belaste normale fraktkostnader. Den tiden som trengs for å håndtere en retur eller bytte er vanligvis en uke fra vi mottar det returnerte produktet.

Når kunden benytter seg av angreretten på en spesiell vare betaler vi tilbake varens kjøpesum innen 14 dager, kunden betaler returfrakten. Benytter du angreretten på hele ordren, betaler vi tilbake hele kjøpesummen, fraktavgift samt eventuelle øvrige avgifter innen 14 dager, men du betaler returfrakten. Vi betaler i utgangspunktet tilbake til samme betalingskort som ordren ble betalt med. Vi forbeholder oss retten til å beholde returbeløpet til varen har kommet i retur. Hvis dette innebærer lengre tid enn 14 dager gjøres dette omgående når vi har mottatt returen.

Leverer du en ny bestilling i forbindelse med bytte, tar vi ingen fraktavgift.

OBS! Uavhentede varer debiteres med 150 kr.


Slik går du frem når du skal bytte eller returnere en vare

Hvis du vil bytte eller returnere en vare må du sende kvittering/faktura eller returseddelen (baksiden av følgeseddel) der du angir årsaken til returen. 

Produktet skal pakkes ordentlig inn i en eske eller en refusjonskonvolutt. Det opprinnelige produktets emballasje må være i returpakken i sin opprinnelige tilstand.

Varene sendes sammen med returskjema til adressen nedenfor:

Nordic Horse Equipment

Asgerdsvei 43

1459 Fjellstrand

 

Reklamasjon

Dersom en vare er levert med feil eller mangler kan du enten kreve omlevering, prisavslag eller heving av kjøpet i henhold til Forbrukerkjøpsloven. For å kunne gjøre en mangel gjeldende må vi få beskjed i rimelig tid etter at du oppdaget eller burde ha oppdaget mangelen. Dersom du ønsker å heve kjøpet eller få en ny vare, returnerer du varen med feil sammen med returskjema.

Vi forbeholder oss retten til å ikke godkjenne påstander om feil forårsaket av kundens håndtering av produktet, eller dersom kunden ikke følger vanlige retningslinjer ved bruk.

Små variasjoner i farger eller detaljer eller mindre problemer som for eksempel riper på et produkt er vanligvis ikke nok til å få et krav godkjent, og gir derfor ingen tilbakebetaling.

Dersom kravet er godkjent vil vi reparere eller erstatte varen gratis, gi deg en prisreduksjon eller full tilbakebetaling. Vi dekker da eventuelle fraktkostnader ved reklamasjoner/feil. Du må bare informere om dette på retur skjemaet som fulgte med pakken og deretter selv legge ut for returfrakt kostnader. Vi anbefaler Norgespakke med sporing.

Kunden må kontakte oss for å få behandlet kravet. Behandlingstiden er vanligvis opp til 14 dager.

 

Betalingsmetoder

Betalingsmetoder

Vi tilbyr flere forskjellige betalingsmåter, så du kan selv velge det som passer deg best.

Bankkort

Sikre betalinger

 

Gavekort