Shipping


Frakt i Norge

Produktprisene i vår nettbutikk er inkludert merverdiavgift, men inkluderer ikke fraktkostnader. 

Alle bestillinger som gjøres i nettbutikken leveres innen 2-5 virkedager etter bestilling. Vi forbeholder oss retten til forsinkelser i sesonger og ved kampanjer. Ved bestilling av produkter hvor det skal utføres brodering, vil det ta 1 - 3 dager ekstra å behandle bestillingen.
Varene sendes med Posten.

Husk at Posten Norge ikke lenger leverer på lørdager.
 
 
International Shipping
 
Vi sender til hele Europa og har i dag kunder både i Sverige, Danmark, Sveits og England. Ta kontakt for fraktkostnader.

We ship to all European countries and already have customers in Sweden, Denmark, Switzerland and United Kingdom. Please contact us for correct shipping price to your country.

 

Retur

Kundenevåre kan returnere varer fra den datoen ordren gjøres og inntil 65 dager etter mottak av de bestilte varerene. Dersom det har gått 65 dager siden kjøpet, kan vi dessverre ikke tilby deg refusjon eller bytte av varen.

For å kunne sende en vare i retur må denne være ubrukt og i samme stand som da du mottok den. Den må fortsatt være pakket i originalemballasje.

Broderte produkter kan ikke byttes eller returneres. Man kan heller ikke bytte gratis- eller bonusprodukter.

Vi forbeholder oss retten til å akseptere eller avvise refusjoner hvor produktet ikke er i salgbar tilstand. Vi vil forbeholde oss retten til å trekke et gebyr på 50 kroner for ødelagt eller skitten produktemballasje.

Man kan gjøre et gratis bytte, men da kun for å erstatte et produkt med en annen størrelse eller farge. Man kan ikke bytte til et helt annet produkt. Om vi ikke skulle ha størrelsen kunden ønsker på lager, vil vi ta kontakt medkunden og foreslå den samme størrelsen i en annen farge.

Vi kan sende produktet som byttes gratis en gang per bestilling. Ved bytte for andre gang belaster vi normale fraktkostnader. Tid det tar å håndtere en retur eller bytte tar omtrent en uke fra vi har mottatt varen. 

Ved retur må returskjemaet som fulgte med pakken fylles ut. Produktet må pakkes ordentlig inn i en eske eller en refusjonskonvolutt. Produktets emballasje må være i returpakken i sin opprinnelige tilstand.

Kunden betaler selv returens fraktkostnad. Varene og returskjema sendes til følgende adresse:

Nordic Horse Equipment,

Asgerdsvei 43,

1459 Fjellstrand

Refusjon blir utbetalt når vi har mottatt varen på vårt lager. I noen tilfeller må vi ha informasjon om bankkontodetaljer(IBAN / SWIFT) for å utbetale refusjon. Fraktkostnader refunderes til kunden om denne kansellerte bestillingen i sin helhet.

Om pakken som retuneres forsvinner eller blir borte på vei til oss, kan vi bare refundere verdien av produktene om kunden har sporingskode for returpakken. Da forbeholder vi oss retten til å søke med posten for å finne ut hvor pakken kan være. Dette kan i enkelte tilfeller ta opptil en måned.

Hvis et brodert produkt returneres til oss fordi det ikke har blitt hentet av kunden, vil vi prøve å få tak i kunden via e-post, telefon og post for å gjøre et nytt leveringsforsøk. Kunden har rett til å få varen levert en gang til uten noen ekstra kostnader. Om vi ikke får tak i kunden innen 14 dager, vil vi belaste kunden for kostnaden av produktet pluss et ekstragebyr, Vi vil deretter ødelegge produktet. Hvis et brodert produkt returneres til oss for andre gang, belaster vi kunden for kostnaden på produktet, pluss returkostnader for begge forsendelsene. Vi vil deretter ødelegge produktet.

Angreretten gjelder ved kjøp hos oss. Fra dagen dere mottar varene kan de returneres innen 14 dager.


Skade  
 
Ved skade på varen må vi kontaktes umiddelbart via kontaktskjema på internett, mail eller telefon.

Husk at angrerettsskjema må fylles ut og legges ved returen. Returkostnadene må dekkes av kunden.